Előfizetői tartalom

Mibe fektessük a PMÁP-kamatokat? Megkérdeztük a magyar profikat

Ezermilliárdnyi kamat hullik idén a magyar megtakarítókra a prémium állampapírból, sokan gondolkodhatnak most azon, mibe fektessék a pénzt. Megkérdeztünk három befektetési szakértőt, hogyan látják a mostani piaci környezetet, és nem voltak túl optimisták. Ami biztos: el kell engedni a 10% feletti hozamvárakozásokat, a részvényekkel érdemes résen lenni és a devizás eszközök tartása is indokolt lehet idén.

A megkérdezett a szakértők egyetértenek abban, hogy egyáltalán nem biztos a további hozamcsökkenés a fejlett piacokon, a globálisan feszes munkaerőpiacok és intenzív költségvetési költekezés a korábbi évtizednél magasabb átlagos inflációhoz és kamatszinthez vezethet. A széleskörű részvénypiaci raliban is érdemes óvatosan mozogni, jó döntés lehet a részvénysúly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés