Előfizetői tartalom

Feldarabolják a világ egyik legnagyobb cégét

Portfolio
A Walmart az elmúlt 50 évben már 11 alkalommal hajtott végre részvényfelosztást annak érdekében, hogy a részvények megfizethetőbbé váljanak a kisebb befektetni való tőkével rendelkező kereskedők számára. A világ egyik legnagyobb vállalatánál utoljára 1999. április 20-án volt split, a mai nappal megvalósuló, 3-1 arányú részvényfelaprózásra azonban még sosem volt példa. De pontosan mi is az a split,  miért dönthetett mellette a Walmart? Milyen következményei vannak a vállalat kilátásaira, vagy akár a részvényárfolyamra?

Jön a 3:1-es split a Walmartnál

A Walmart 50 év alatt 12. alkalommal hajt végre részvényfelosztást, ezúttal 3-1 arányban valósul meg a split. A következőképpen néz ki a menetrend: a részvényfelosztás során keletkezett "extra" részvények pénteken, a piaczárás után kerültek kifizetésre azon befektetők számára, akik a csütörtöki, február 22-i kereskedési nap záráskor rendelkeztek a vállalat részvényeivel. Ma, azaz február 26-án már a split utáni árfolyamon indul a kereskedés a Walmart részvényével, tehát nem kell megijedni,

a 67 százalékos árfolyam-zuhanás mögött a részvény-feldarabolás áll.

A felosztás következtében a Walmart forgalomban lévő törzsrészvényeinek száma a felosztás előtti 2,7 milliárd részvényről mintegy 8,1 milliárdra emelkedik.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés