Előfizetői tartalom

Új kedvencet találtak a PMÁP-befektetők? Ide ment most a legtöbb pénz

Portfolio
Megugrott az érdeklődés a lakossági állampapírok iránt az ÁKK friss statisztikái szerint: múlt héten bruttó 173 milliárd forintnyi lakossági állampapírt értékesítettek. Ez bő harmada annak az összegnek, ami a Portfolio becslése szerint a PMÁP-kamatokból befolyhatott múlt héten a számlákra. A legtöbb pénz most nem prémium állampapírba, hanem FixMÁP-ba ment.

Az ÁKK hétfőn közzétett adatai szerint a múlt héten bruttó 173 milliárd forintnyi lakossági állampapírt értékesítettek. Emlékeztetőül ez volt az a hét, amikor a Portfolio becslése szerint mintegy 480 milliárd forintnyi kamatot kaptak kézhez a magyarok csak a PMÁP-okból. Erről bővebben itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2024. 02. 23. Prémium állampapír: 135 milliárdnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés