Előfizetői tartalom

Lerántja a gazdagokról a leplet egy tanulmány: kiderült, hány szupergazdag él közöttünk

A következő 5 évben 28%-kal 800 ezer fő fölé emelkedhet a szupergazdagok száma a világon, azaz azoké, akiknek legalább 30 millió dollár vagyona van – derül ki a Knight Frank elemzéséből. Mindeközben a vagyonos emberek egyre aktívabban keresik az ingatlanpiaci befektetési lehetőségeket, még úgyis, hogy egymillió dollárért Monacóban csupán 16 négyzetméternyi ingatlant lehet megvenni. Kiderül az is, mennyi pénz kell ahhoz az egyes országokban, hogy a leggazdagabb 1% közé kerüljön valaki.

A 2028-ig tartó öt év során a szupergazdag magánszemélyek száma világszerte 28,1%-kal fog növekedni, ami bár pozitív irány, elmarad a 2023-ig tartó ötéves időszakban tapasztalt 44%-os növekedési ütemtől – derül ki a Knight Frank friss vagyonjelentéséből. Ennek magyarázata, hogy a cég szerint a világgazdaságot középtávon valószínűleg a magasabb infláció fogja jellemezni, ami a közelmúltbeli történelmi trendhez képest alacsonyabb növekedést eredményez.

Annak ellenére, hogy az elkövetkező öt évben a legalább 30 millió dollárnyi vagyonnal bíró (UHNWI, szupergazdag) populáció növekedési üteme az előrejelzések szerint lassabb lesz, ez a bővülés még mindig sokkal gyorsabb, mint az ugyanezen időszakban várható népességnövekedés, amelyet 5% körülire becsülnek.

A jelentés számai szerint tavaly közel 627 ezer embernek volt a világon legalább 30 millió dollárt kitevő vagyona, az ő számuk 5 év múlva 800 ezer fölé emelkedhet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés