Előfizetői tartalom

Bajban a magyar nyugdíjrendszer - Érdekes adatokra bukkantunk a fiatalokról

Évről évre veszti el a harcot a nyugdíjpénztári rendszer a fiatalokért folytatott küzdelemben, az MNB adatai szerint a 16-44 év közöttiek pénztártagokon belüli aránya minden évben egyre csökken. Friss körképünkben annak jártunk utána, hogyan alakul a korcsoportonkénti vagyon és taglétszám a magyar nyugdíjpénztáraknál. Kiderült, melyik pénztárnál van a legtöbb megtakarítása a fiataloknak és az is, hogy az egyik önkéntes kasszánál a tagok átlagvagyona meghaladja a 2 millió forintot.

Arról több ízben is írtunk, hogy évről évre veszti el a harcot a nyugdíjpénztári rendszer a fiatalokért folytatott küzdelemben: a fiatalabb generáció pénztártagokon belüli aránya minden évben egyre csökken, pedig pont őket kellene minél nagyobb arányban bevonzani a rendszerbe. Miután az MNB friss számai csak nyár környékén érkeznek, kíváncsiak voltunk arra, hogyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés