Előfizetői tartalom

Szégyenpadra kerültünk a nyugdíjpénzekkel, miközben a magyar állampapír-őrület csodájára jár Európa

Meglepően jó, nyolcadik helyezést ért el Magyarország a háztartási megtakarítások aktivizálása terén az EU-ban, legalábbis ezt mutatja az MNB Versenyképességi jelentése. Előkelő helyünk elsősorban a lakossági állampapírok piacán az elmúlt évtizedben végbement fejlődésnek és a megtakarítási ráta kedvező alakulásának köszönhető. Egyes területeken így is bőven akad szégyenkezni valónk: a nagyon magas készpénzállomány és a nagyon alacsony nyugdíjcélú megtakarítások alapján a sereghajtók közé kerültünk.

A múlt héten tette közzé Versenyképességi jelentését az MNB, ennek a pénzügyi rendszer fejlettségére vonatkozó „Új pénzügyi modell” fejezetével hétvégén már részletesen foglalkoztunk. A pénzügyi témák közül érdekes a háztartási megtakarítások aktivizálásáról szóló néhány oldal is, hiszen rámutat a hazai megtakarítási piac fejlődésének rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés