Portfolio signature

Itt a befektetés, ami köröket vert az állampapírra!

Egyre gyakrabban hangzik el a kérdés, hogy hova fektessük be a frissen kiutalt állampapír hozamot? Nos, ha hihetünk a múltnak, akkor tudunk mutatni egy jó lehetőséget.

Állampapír? Van jobb is!

Mindig is a világ ultragazdagjai számára fenntartott kedvtelésnek számított a különböző luxuscikkek gyűjtése, lehet itt például a ritka borokra gondolni, vagy akár a presztízsmárkájú órákra vagy az egyedi műtárgyakra. A luxustermékek gyűjtése azonban úri hobbi mivolta mellett kiváló befektetésnek is bizonyult - hogy mennyire, azt a lenti sávdiagram szemlélteti talán a legérzékletesebben.

Ha megnézzük a különböző luxuseszközök értékének 10 éves alakulását (2013-2023 közötti időszak) a Wealth Report 2024 tanulmány részeként kiadott Luxury Investment Index alapján, akkor kiderül, hogy

több termék sokkal jobban teljesített 10 éves időtávon, mint például a magyar állampapír.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Bár sokan hobbiként tekintenek rá, de kiváló hosszú távú befektetésnek bizonyult az egyik úri kedvtelés.
  • 10 éves távon jóval nagyobb volt a hozam, mint az aktuális magyar állampapírnál.
  • De mégis hogyan lehet belevágni a ritka whisky-k gyűjtésébe?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés