Friss számok: egy állampapír érdekli csak a magyarokat

Portfolio
Az idei év egyik leggyengébb értékesítési hetét zárták a lakossági állampapírok, múlt héten mindössze 61,2 milliárdos bruttó értékesítést tett közzé az ÁKK. Ezúttal is a FixMÁP-ot keresték a legjobban a befektetők, a prémium állampapírból alig fogyott.

Közzétette az Államadósság Kezelő Központ a lakossági állampapírok múlt heti értékesítési számait, ezek alapján

Fix Magyar Állampapírból 26,3 milliárd, Egyéves Magyar Állampapírból 14 milliárd, Prémium Magyar Állampapírból pedig mindössze 6,7 milliárd forintnyi „fogyott”,

összesen pedig bruttó 61,2 milliárdot értékesítettek a lakossági állampapírokból, ami az egyik leggyengébb heti adat idén. Az utóbbi hetek értékesítési számai alapján úgy tűnik, hogy a Fix Magyar Állampapír az egyetlen konstrukció, amely még fent tudja tartani az érdeklődést a magyarok részéről, ugyanakkor a FixMÁP iránti kereslet is folyamatosan csökken.

Bár a prémium állampapír februárban és márciusban is több százmilliárdnyi kamatot fizetett ki a befektetőknek, úgy tűnik, a pénz egy jelentős része már nem az állampapírpiacon keresi magának a helyet. A friss számok azt mutatják, hogy az állampapír-őrület lecsengésének egyik nagy nyertesei a befektetési alapok, de a bankszámlákon is sok pénz hever lekötetlenül. Ezekről a trendekről bővebben itt írtunk:

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF