Előfizetői tartalom

Nagyot buktak az állampapírok, nem is gondolnád, hova mentek a százmilliárdok

65 milliárd forinttal csökkent egy hónap alatt a magyarok kezében lévő állampapír-állomány februárban, úgy tűnik, hogy a több százmilliárdnyi PMÁP-kamat jó része máshol keresett magának helyett. A pénz egy része a befektetési alapokhoz folyhatott be, miután azok állománya 280 milliárddal növekedett, de landolt egy "kevés" a bankszámlákon is: a betétek állománya több mint 400 milliárddal ugrott meg.

Legutóbb 2022 szeptemberében csökkent a lakossági állampapír-állománya, ez idén februárban ismét bekövetkezett: a 12 667 milliárd forint mintegy 65 milliárddal kevesebb a január végi adatnál. Mint arról többször is írtunk, februárban mintegy 480 milliárd forintnyi kifizetést kaptak a magyarok a prémium állampapírokból (elsősorban kamatkifizetés), a számok pedig azt mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés