Portfolio signature

Váratlant húztak a magyar befektetők: rég nem látott dolog történt

Érdekes számokat hozott a múlt hónap a befektetési alapok piacán: bár a kötvényalapok iránti kereslet továbbra is magas, márciusban már a vegyes és az abszolút hozamú alapok is megelőzték az eddigi kedvencet. A legjobb hozamot a kategóriák szintjén a részvényalapok tudják felmutatni, miközben a kedvező piaci környezetnek is köszönhetően a befektetési alapokban kezelt vagyon egy hónap alatt közel 3%-kal 15 600 milliárd forint fölé ugrott.
Befektetési trendekről, tippekről lesz szó a Portfolio május 16-ai Portfolio Investment Day eseményén! Regisztrálj akár ingyen!

Tovább gyarapszik a vagyon

A BAMOSZ friss adatai szerint márciusban közel 3%-kal 15 624 milliárd forintra hízott a befektetési alapokban kezelt vagyon. Ez tavaly december vége óta több mint 1600 milliárdos növekedést jelent.

A vagyonnövekedést márciusban is elsősorban a kereslet hajtotta, az alapok nettó értékesítése 282 milliárd forinton zárt, míg a hozamok 163 milliárddal járultak hozzá a növekedéshez.

Az egyes kategóriák közül még mindig a kötvényalapokban kezelik messze a legnagyobb vagyont 5815 milliárddal, ezt jóval lemaradva követik a második helyen az ingatlanalapok 2074 milliárddal, és nem sokkal mögöttük jönnek a harmadik helyen a vegyes alapok 2058 milliárddal.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés