Portfolio signature

Óvatosabb lett Soros György, de akad pár jó ötlet a tarsolyában

A fokozódó geopolitikai kockázatok és az elhúzódó kamatcsökkentések ellenére sorra döntik az új csúcsokat a világ tőzsdéi, a magas árazások mellett egyre nehezebb megtalálni az értéket a piacon - ebben a miliőben talán még inkább felértékelődik a már évtizedek óta a szakmában lévő, számos kisebb-nagyobb válságot és eufóriát átélt befektetési legendák iránymutatása. Ennek apropóján megnéztük, hogy hogyan gondolkodott a tőzsdei befektetésekről az idei első negyed évben a Soros György által alapított Soros Management Fund.

„Visszavonulót fújt" Soros György alapja

Soros György nettó vagyona nagyjából 6,7 milliárd dollár jelenleg, a guru 30 éven át menedzselte a Quantum Fundot, amelynek átlagos éves hozama 30 százalék volt, azaz gyakorlatilag köröket vert a szélesebb piacokra. Az immár magánkézben lévő alapkezelőként működő, Soros Management Fund néven futó befektetési vállalat a március végén lezárt negyedévben sem tétlenkedett, a tőzsdén kezelt vagyon ugyanis mintegy 6 milliárd dolláron alakult.

Az alap által tartott eszközök száma (elsősorban részvények, indexek és vételi és eladási opciók formájában) a nemrég lezárt negyedévben 193 volt, ami jelentős csökkenés a 2023 Q4-es 209-hez képest, tehát összességében az mondható el, hogy

az elmúlt negyedévekhez képest óvatosabban kezelte befektetéseit a Soros Management Fund,

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés