Portfolio signature

Zuhanó árfolyamok, pánik és az adósságválság réme - Megvan, hová kell menekülni!

Emmanuel Macron a katasztrofálisan sikerült európai parlamenti választások után előrehozott választásokat jelentett be Franciaországban, az elnök váratlan döntése komoly politikai zűrzavart eredményezett, az előrehozott választás jelentős gazdasági hatással járhat Franciaországban, a pénzügyminiszter máris adósságválságra figyelmeztet. Ebben a környezetben nem meglepő, hogy gyakorlatilag mélyrepülést láthattunk a múlt héten a francia tőzsdén, elsősorban a kamatkörnyezetre legérzékenyebb bankszektor részvényei szakadtak be, ráadásul nagyon úgy fest, hogy ez a tőkepiaci bizonytalanság még hetekig megmaradhat. Adódik a kérdés: a hanyatt-homlok menekülés az egyetlen megoldás ebben a helyzetben, vagy izgalmas befektetési lehetőséget is teremt?

Erre nem sokan számítottak

A legtöbb francia-szimpatizáns vélhetően a hollandok elleni pénteki EB-meccsre fókuszál most, politikai és gazdasági körökben azonban jóval nagyobb fejtörést okozó témák is fennforognak - és itt nem is az elképesztő hőségben induló párizsi olimpiai játékokra kell gondolni.

Ezeknél jóval nagyobb bizonytalanságot eredményező körülmény, hogy még a saját pártját is meglepve Emmanuel Macron elnök a katasztrofálisan sikerült európai parlamenti választások után előrehozott választásokat jelentett be Franciaországban. A döntés azt követően született, hogy pártja, a Reneszánsz nagy vereséget szenvedett el az EP-választásokon a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörüléssel szemben.

Az elnök váratlan döntése komoly politikai zűrzavart eredményezett,  

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés