Előfizetői tartalom

Káprázatos kincsek tűntek el a történelem 10 legelképesztőbb drágakőrablásában

Hihetetlen értékeket rejtenek a világ múzeumai és értékmegőrzői, mégis előfordul, hogy gyakorlatilag őrizetlenül hagyják őket: elég egy porszívó vagy egy nyitott ablak ahhoz, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön egy-egy felbecsülhetetlen értékű gyémánt. Persze van, hogy ennél sokkal komolyabb, akár éveken át tartó tervezés kell ahhoz, hogy egy sikeres ékszerrablást kivitelezzen az ember, aztán a lebukáshoz elég egy félig megevett szalámis szendvics. Megnéztünk tizet a világ legnagyobb, legérdekesebb drágakőrablásai közül.

1.-3.. A szaúdiak kék gyémántjaFotó: ShutterstockKriangkrai Techamong egy thai takarító volt, aki Faiszal bin Fahd szaúdi herceg palotájában dolgozott. Egy nap, amikor a herceg hálószobáját takarította, gondolt egyet és az összes ékszert és drágakövet, amit a szobában talált bedobta porszívójának porzsákjába, majd az első hajóval hazament Thaiföldre. Techamong többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés