Előfizetői tartalom

Ijesztő lebukás: piramisjáték lehetett a magyarokat hajkurászó "német" cég

Úgy tűnik, bedőlt egy magát zöldenergiával foglalkozó német cégként hirdető ukrán piramisjáték, amely állítólag Magyarországon is üzemeltetett irodát. A tanulságos eset iskolapéldája a piramisjátékozásnak: egy rendkívül jól csengő, mégis homályos háttérsztorira építettek fel egy indokolatlan magas hozammal működő "befektetési" sémát, amelyhez egy MLM-hálózatos értékesítési rendszer is társult.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet az Edelweiss 5-re, egy papíron zöldenergiával foglalkozó vállalatra, amely Magyarországon is befektetőket toboroz. A cég állítása szerint 2011 óta működik, stabil, német cégként hirdeti magát, viszont úgy tűnik, a tulajdonosi háttér ukrán. Az Edelweiss 5-öt Németországban jegyezték be 2015 májusában, a weboldal pedig 2016 áprilisában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés