Előfizetői tartalom

Kutyaszorítóban a főbb jegybankok - hogyan oldják meg?

Míg augusztus elején az inflációt nevezte a legfőbb aggodalomnak az amerikai gazdasággal kapcsolatban az ország jegybankja (Fed), illetve "beharangozta" a szeptemberi következő kamatemelést az Európai Központi Bank (EKB), addig alig néhány nap elteltével túlságosan nagyot változtak ahhoz a globális pénzügyi kondíciók, hogy az figyelmen kívül lenne hagyható monetáris politikájukban. A befektetők kamatpályára vonatkozó várakozásai rövid idő alatt gyökeresen változtak, főként az Egyesült Államok tekintetében. A kialakult helyzetről, a szükségesnek tartott jegybanki teendőkről éles viták folynak pénzügyi körökben. Abban azonban lényegében egyetértés mutatkozik, hogy kutyaszorítóba került a két kiemelten fontos intézmény. A téma közvetetten természetesen a magyar kamatpályát is érinti.

Míg július közepén a befektetők az év hátralévő részére változatlan jegybanki kamatlábra számítottak az Egyesült Államokban és két hete még szinte mindenki biztosra vette a szeptember elején tovább emelkedő európai központi banki rátát, addig mostanra gyökeres változás állt be a piaci várakozásokban. A piaci árazások alapján a Fed az év végéig legalább két alkalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés