Előfizetői tartalom

Most érdemes dollárt venni forintunkért? - Gondoljunk csak bele!

Miközben az euróval és a dollárral szemben bő egy hónapos csúcsra jutott a forint tegnapra, aközben az utóbbi fizetőeszközzel szemben ez a tíz és fél éves rekord megközelítését is jelenti. Emiatt érdemes elgondolkodni azon, hogy jövőbeli utazási kiadásaink, vagy spekulációs célok miatt jó alkalom-e most átváltani forintunkat dollárra, bízva a zöldhasú visszaerősödésében, vagy inkább várjunk még ezzel.

Milyen okok miatt erősödne vissza a zöldhasú?. Az elmúlt hetekben fokozatosan javult a befektetői hangulat a világban, ami a forintot is erősítette, majd kedden este az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed agresszív kamatcsökkentése újabb pofont jelentett a dollárnak a világpiacon. A hanyatló dollár és a javuló feltörekvő piaci hangulat együttes hatásaként tegnap átmenetileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés