Előfizetői tartalom

Elképesztő dollár-zuhanás - Összefognak a világ legnagyobbjai a megmentésére?

Még a legpesszimistábbakra is rácáfolhatott a dollár elmúlt hetekben bekövetkezett igen intenzív leértékelődési hulláma, amelynek nyomán a hat legfontosabb külkereskedelmi partner fizetőeszközéből képzett kosárral szemben történelmi mélypontra süllyedt. A dollárra még hónapokig rájárhat a rúd és egyesek szerint az euró jegyzése fél éves időtávon a lélektanilag fontos 1.50-es szint fölé emelkedhet - mutat rá egy tegnap megjelent széleskörű devizapiaci felmérés. Ebben a választ adók mintegy egyötödös esélyt adtak annak, hogy egy, vagy több nagy központi bank az euró száguldásának, illetve a dollár hanyatlásának megállítására (összehangolt) devizapiaci beavatkozást hajhat végre.

Túljutott tegnap az euró elődjeként kezelt német márkával szembeni eddigi történelmi mélypontján (1.4560) a dollár/euró árfolyam és a dollár tovább hanyatlott a közös európai fizetőeszközzel szemben (1.4730-ig). Innen már a technikai elemzés csak egyre korlátozottabb segítséget jelenthet az árfolyamelőrejelzésben.Az amerikai valuta nemcsak az euróval, hanem a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés