Előfizetői tartalom

Hiába várjuk a dollár feltámadását?

A Fed múlt keddi agresszív kamatvágása és az intenzív monetáris enyhítési sorozat várható folytatása az eddig gondolttól lényegesen eltérő amerikai kamatpálya-alakulást vetít előre. Ez azt is jelentheti, hogy a dollár válhat a világ második legnépszerűbb devizájává, amelyben hitelt vesznek fel a piaci szereplők és a pénzt szerte a világban jóval magasabb kamatlábak mellett fektetik be. Ez a kilátás komoly leértékelődési nyomást fejthet ki a dollárra az általunk kitüntetett figyelemmel követett dollár/euro relációban, így szertefoszolhatnak azon, egészen a múlt hétig domináns piaci várakozások, hogy a zöldhasú idén fokozatosan visszaszerezheti erejét. Új csúcsok elé néz a forint a dollárral szemben?

Kitáguló kamatkülönbözet. Mint ismert, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed múlt kedden rendkívüli ülésen 75 bázisponttal 3.50%-ra mérsékelte az irányadó kamatlábat a komoly piaci pánik, a recessziós aggodalmak miatt. Jelezte továbbá, hogy szükség esetén kész további megfelelő lépéseket tenni. Ezzel a lépéssel a Fed irányadó kamatlába (Fed funds rate célérték)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés