Előfizetői tartalom

Légy résen! - Még az állampapírok is tartogathatnak meglepetéseket

Alapvetően az állampapírokat a legkevesebb kockázatot hordozó befektetési kategóriának tartják. Emiatt nem meglepő, hogy az olyan időszakokban, mint a jelenlegi (amikor szinte mindenki csak minimális kockázatot hajlandó vállalni), megnövekszik az érdeklődés az állampapírok iránt. Fontos azonban azt is szem előtt tartani, hogy az állam által kibocsátott papírok is tartogathatnak meglepetéseket a biztos menedéket kereső befektetők számára. De mégis melyek lehetnek azok a kockázatok, amelyekre egy állampapírvásárlónak fel kell készülnie?

Mit tehetünk zsebre?. Biztos hozam, állam által garantált visszafizetés, viszonylag kockázatmentes befektetés - ezeket hallja a biztos menedéket kereső befektető és fordul az állampapírok felé. Nem szabad azonban elfelejteni azt a tényt, hogy a biztos hozamra csak az számíthat, aki adott állampapírt (legyen az államkötvény vagy diszkont kincstárjegy) lejáratig megtartja. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés