Előfizetői tartalom

Titkos MNB-megállapodás - Egyre többen tudnak róla

Nagy fordulat következett be az Európai Központi Bank (EKB) magyar és lengyel jegybankkal kapcsolatos hozzáállásában az egy évvel ezelőtti magatartáshoz képest. A Financial Times egy blogja szerint még 2009 októberében olyan, eddig be nem jelentett megállapodást kötött az EKB a két térségi jegybankkal, amely alapján forintot és zloty-t, vagy ebben denominált értékpapírokat is elfogadhat majd fedezetként euró likviditásért cserébe. Korábban ezeket a megoldásokat a komoly magyar és nemzetközi nyomás ellenére is elutasította a frankfurti intézmény. Arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank egy új, euróalapú FX-swap megállapodást kötött az EKB-val, március közepén már beszámolt a Portfolio.hu, de az értesülést az MNB sajtóosztálya nem kívánta kommentálni.

Kapcsolódó cikkünk2010.03.16 16:56 Új megállapodást kötött az MNB az EKB-val?Fordulat A Financial Times egyik blogján a BNP Paribas elemzője, Shahin Vallee arról ír, hogy jólértesült körökben egyre többen tudnak egy eddig még hivatalosan be nem jelentett megállapodásról a magyar és lengyel, illetve az eurózóna központi bankja között. A megállapodás annak kereteit fekteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés