Előfizetői tartalom

Csökkent a hozam a 12 hónapos DKJ-aukción

Portfolio
Az elmúlt egy hét tapasztalataival összhangban a mai 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D120627) is a korábbinál érdemben visszafogottabb volt a vételi érdeklődés. Az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 117,6 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amelyből a kibocsátó 50 milliárd forintnyit fogadott el.

A 2,3-szeres lefedettség február óta a legvisszafogottabb a 12 hónapos aukciók sorozatában. Az ÁKK által elfogadott ajánlatok hozama 5,85% és 5,90% között szóródott, amelyek mellett az 5,88%-os átlaghozam 4 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 12 hónapos referenciahozamnál és 2 bázisponttal elmarad a két héttel ezelőtti szintén 12 hónapos kibocsátás átlaghozamánál.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés