Előfizetői tartalom

Történelmi csúcs született Magyarországon - Hogyan lehet ez?

Minden idők legmagasabb szintjére kapaszkodott a külföldi befektetők magyar állampapír állománya az elmúlt napokban amellett is, hogy a hosszabb futamidejű kötvényhozamok trendszerű csökkenéséről az utóbbi hetekben már nem beszélhetünk és továbbra is bizonytalan, hogy hogyan alakul a magyar kormány és az EU/IMF közötti egyeztetési folyamat. A piaci mozgások hátteréről két állampapírpiaci szereplőt kérdeztünk.

A március 6-i értéknap szerint (ami a múlt pénteki tranzakciókat rögzítette) 4020 milliárd forinttal új történelmi csúcs alakult ki a külföldi befektetők magyar állampapír állományában, azaz néhány milliárd forinttal meghaladta az állomány a tavaly szeptember közepén elért addigi csúcsot. Akkor az állomány amellett nőtt, hogy a magyar piaccal kapcsolatos befektetői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés