FONTOS Itt a friss GDP-adat, már nem stagnál a magyar gazdaság!
 
Előfizetői tartalom

Visszaadhatta a nagyvevő a magyar eurókötvényét

Portfolio
Márciusban egyetlen hónap alatt közel 450 millió euróval 978 millió euróra esett a Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) forgalomban lévő állománya, mivel rendkívül nagy összegben történt visszaváltás a hónap során. Bár az adósságkezelő nem közölte, könnyen elképzelhető, hogy ugyanaz a magyar nagyvállalati vevő váltotta vissza a papírt, amely januárban hirtelen hasonló mértékben zsákolta a PEMÁK-ot és többször gyorsan kellett megemelni a kibocsátott mennyiséget. A Portfolio.hu információi szerint az év eleji nagy vétel mögött a MOL állt, akkor az olajtársaság nem reagált az ezt firtató megkeresésünkre, amelyet most ismét elküldünk.

Az ÁKK közleménye szerint március hónapban 25,8 millió euró értékben vásároltak és 472,3 millió euró értékben váltottak vissza a befektetők a Prémium Euró Magyar Államkötvényből (P€MÁK), így a teljes állomány március végére 977,7 millió euróra esett. A visszaváltások a Magyar Államkincstárnál történtek. A teljes állományt tekintve a háztartások részaránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés