Előfizetői tartalom

Mikor érdemes valutát váltani a nyaraláshoz?

Az elmúlt hetekben szokatlanul nagy hullámzásokat produkált a forint a főbb devizákkal szemben, így valószínűleg sokan bosszankodtak azon, hogy a nyaraláshoz szükséges valutát éppen kedvezőtlen árfolyamon váltották. Azokat, akik még a külföldi nyaralás előtt állnak, feltehetően a nagy hullámzások miatt is különösen érdekli a címben feltett kérdésre a válasz. Az alábbiakban néhány olyan szempontot világítunk meg, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy érdemes rövid távon lépni a nyaraláshoz szükséges valutavétellel (legalábbis annak jó részét most beszerezni), igaz emellett néhány más, elgondolkodtató szempontot is felsorolunk.

Nagy hullámzáson vagyunk túl Jelentős megrázkódtatást okoztak a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon az elmúlt hetekben azok az amerikai jegybank (Fed) felőli jelzések, amelyek a köznapi nyelvben csak pénznyomtatási programnak nevezett tevékenység lassítását, majd leállítását vetítették előre. Ezek a jelzések a globális kockázati étvágyat érdemben rontották és ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés