Előfizetői tartalom

Nagy pofont kapott a dollár - Mit tegyünk most?

Héthavi mélypontra bukott a váratlanul tovább tartó amerikai pénznyomtatási program hatására az amerikai dollár az euróval szemben, illetve a főbb devizák kosarával szemben. Egyes devizapárok esetén a kilátások abba az irányba mutatnak, hogy a zöldhasú mélyrepülése még kitarthat a következő időszakban. Nem árt azonban a megfelelő időzítésre is gondolni ennek meglovaglása esetén.

A tegnapi Fed-döntések három legfontosabb üzenete az volt, hogy: - a pénznyomtatási program teljes gőzzel a decemberi kamatdöntő ülésig kitart (akkor jelenthetik be, hogy milyen ütemben kezdik lassítani), - a program befejezése után (valamikor jövő nyár körül) még huzamosabb ideig (legalább egy évig) nem lesz kamatemelés, - és ha az be is következik, a kamatemelési sorozat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés