Előfizetői tartalom

Kigyulladt a zöld a lámpa az euró/jen előtt

Az utóbbi hónapokban egymással ellentétes, ráadásul igen fontos fundamentális erők hatottak az euró/jen devizapárra, de a legfrissebb fejlemények alapján úgy tűnik, hogy ezek az erők most egy irányba rendeződtek és a jen euróval szembeni esését (a devizapár emelkedését) vetítik előre. Mindemellett a technikai elemzés is ezt az irányt támogatja, a jó belépési pont azonban most is fontos.

A japán jegybank által áprilisban bejelentett brutális pénznyomtatási program alapvetően támogatja azt, hogy a jen gyengüljön, de közben az a kilátás, ami az amerikai jegybank pénznyomtatási programjának visszafogására vonatkozott, lefelé ható erőt jelentett az euró/dollár kurzusra, ez pedig erősen korlátozta az euró/jen emelkedési képességét. Jórészt ezen ellentétes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés