Előfizetői tartalom

Terv felett adott el kötvényeket ma az ÁKK

Portfolio
Bár intenzív vételi érdeklődés (összesen 127 milliárd forint) mutatkozott a ma megtartott államkötvény aukciókon, és így a meghirdetettnél (38 milliárd) jóval többet értékesített az Államadósság Kezelő Központ (54 milliárd), de ezt részben az tette lehetővé, hogy tegnap meglepően nagy volumenű visszavásárlási aukcióra került sor (amely lejjebb szorította az államadósságot). Az 5 és főként a 10 éves aukciók átlaghozama egyébként intenzíven emelkedett a legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest, összhangban azzal a hozamemelkedéssel, ami az utóbbi két hétben a másodpiacon lezajlott. Éppen ezen eredmények miatt tehát felemás aukciókról beszélhetünk.

A 3 éves kötvényből (2016D) a 17 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre szokatlanul nagy, összesen 65,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 25 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A közel négyszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4,13% és 4,16% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés