Előfizetői tartalom

Ez bizony a forint éve volt!

Bár sokan sokszor "temették" idén a forintot, de nemzeti fizetőeszközünk a jelentős ellenszél mellett is lényegében stabil tudott maradni az euróval és a dollárral szemben és éppen emiatt a Portfolio.hu vizsgálatában szereplő 38 deviza döntő többségével szemben erősödni tudott 2013-ban. Kijelenthető tehát, hogy az idei év egyértelműen a forinté volt. De lássuk röviden, hogy ez hogyan jött össze!

Kivágták a kamatot a forint "alól"... Visszatekintve az idei év tendenciáira, igencsak elgondolkodtató az, hogy miközben a magyar jegybanki alapkamat csaknem lefeleződött és a Növekedési Hitelprogram a forint likviditást (és az MNB mérlegfőösszegét) jelentősen növelte, aközben a forint lényegében stabil tudott maradni a két fő devizával szemben. Éppen ez volt egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés