FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Kell-e félni a Templeton magyarországi lépése miatt?

Több tényező is abba az irányba mutat, hogy a Franklin Templeton múlt szerdai magyar lépése miatt nem kell tartani állampapírpiaci zavaroktól. Részben azért, mert mind a külföldi, mind a magyar szereplők felől van vételi érdeklődés a papírok iránt - mondták el a Portfolio.hu körkérdésére piaci szereplők. Azt persze hozzátették: természetes, hogy egy rendkívül intenzív hozamcsökkenési periódus után jönnek megingások, mint ahogy azt múlt csütörtökön láthattuk. Az általunk megkérdezett szereplők úgy látják, hogy ezeket a hozamemelkedési periódusokat jó eséllyel újra megveszik majd a befektetők, többek között a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett program átgyűrűző hatásai miatt. Így nem zárhatjuk ki, hogy a múlt héten kialakult történelmi mélypontoknál is alacsonyabb hozamszinteket látunk majd. Ebben segíthet, hogy a nagy fejlett kötvénypiacokon a korábban várttal teljesen ellentétes folyamatok zajlanak és az Európai Központi Bank is "melegít" a partvonalon.

Mi történt dióhéjban? Amint megírtuk: sosem vett még vissza akkora tételben egy nap alatt államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ, mint múlt szerdán, és az egyik szóban forgó papír tulajdonosi szerkezetéből egyértelműen következik, hogy a Franklin Templeton volt a nagy visszaadó. Ebből (és a kedden közölt magyar deflációs adatból) rögtön sokan arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés