Előfizetői tartalom

Ma is zsákolták a rövid magyar kincstárjegyet a befektetők

Portfolio
Az utóbbi hetekben szokásosan erős vételi érdeklődés volt igaz a ma megtartott 3 hónapos (D140910) diszontkincstárjegy aukcióra is, hiszen az Államadósság Kezelő Központ által 60 milliárd forintos kerettel meghirdetett aukcióra 180,7 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt és az alacsony hozamelvárásokat látva az adósságkezelő ma is megemelte az elfogadott ajánlatot 60-ról 70 milliárdra.

A háromszoros aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 2,33% és 2,39% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 2,37%-os lett. Ez 1 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, de 4 bázisponttal alacsonyabb a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamánál. Holnapra az ÁKK még a múlt heti rendkívülinél (25-25 milliárd)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés