Előfizetői tartalom

Idegesek a befektetők - Ide menekül a tőke

Portfolio
Úgy tűnik, hogy az elmúlt időszakban kialakult részvénypiaci feszültségek közepette a befektetők a biztonságosabb eszközökbe menekülnek át, mint amilyenek például a német vagy az amerikai államkötvények. Ennek hatására pedig jelentősen süllyedtek a hozamok az amerikai állampapírpiac hosszú szegmensében, pedig a jegybankjuk már mindjárt véget vet az eszközvásárlásainak, sőt a kamatok emelését tervezi.

Az elmúlt napok globális részvénypiaci feszültségei jól láthatóan megint ahhoz vezettek, hogy a befektetők egy jelentős része elkezdett átcsoportosítani a biztonságos eszközosztályokba. Ezen piaci szereplők így jelentős nyomást helyeztek a német és amerikai állampapírpiaci hozamokra, a német 10 éves kötvény például már bőven 1 százalék alatt jár. Az igazán érdekes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés