Előfizetői tartalom

Elkezdett kötvényeket vásárolni az EKB!

Az Európai Központi Bank megkezdte az október elején beharangozott eszközvásárlási programját, aminek keretében először fedezett kötvényeket vásárol. Első célpontja Franciaország volt, ahol valamivel kevesebb mint 400 milliárd eurónyi ilyen eszköz lehet a piacon. A kérdés mostantól az, hogy pontosan mennyire is agresszív az EKB, vagyis mennyi pénzt szór majd ki ilyen eszközök vásárlására. Az alábbi cikkben elmagyarázzuk, milyen kötvények is ezek, és hogy egyáltalán miért vásárol ilyeneket az övezeti jegybank.

Mégis mit vesznek? - Elmondjuk. Az Európai Központi Bank az ígéreteinek megfelelően belekezdett az eszközvásárlási programjába, aminek keretében eszközfedezetű értékpapírokat és fedezett kötvényeket vásárol majd az elkövetkező néhány évben. A program indítását az ígéreteiknek megfelelően a fedezett kötvényekkel kezdték, a mai hírek szerint méghozzá a francia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés