Előfizetői tartalom

Újabb rendkívüli nap! - Mit lépett a Templeton?

Portfolio
A múlt heti akadozó, illetve a tegnapi gyenge diszkontkincstárjegy aukció után ma rendkívül nagy összegű visszavásárlási aukciókra került sor, azaz olyan tranzakciókra, amelyek keretében a befektetők lejárat előtt tudnak megszabadulni a magyar államkötvényekben meglévő kitettségüktől. Utoljára májusban, a Templeton hatalmas lépése miatt volt ennél nagyobb volumenű visszavásárlási aukció Magyarországon, igaz akkor utólag egyértelművé is vált, hogy nem a kitettség leépítéséről, hanem annak más papírokba való átforgatásáról van szó.

Mi történt röviden? Három államkötvény sorozatból tartott ma visszavásárlási aukciót az ÁKK és az idei évi tapasztalatokat nézve rendkívüli nagy volumenben (összesen 85,7 milliárd forint) ajánlottak fel papírokat a befektetők. Ez önmagában figyelemre méltó, az pedig szintén, hogy ezekből szintén rendkívül nagy tételben (72 milliárd forint) el is fogadott ajánlatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés