Előfizetői tartalom

Ez az a fordulat, amire tényleg senki nem számít most

Manapság szinte mindenki "sztárnak" gondolja a dollárt és előszeretettel fogad annak az erősödésére. Ez eddig bejött, de a devizapiaci trendek sosem örök életűek. Tudjuk jól, hogy mennyi érv szól a dollár mellett, mégis elővettük a kontrariánus énünket és megvizsgáltuk egy lehetséges fordulat valószínűségét. Ha mélyebbre ásunk az eurózóna és az USA gazdasági folyamataiban, akkor bizony találunk olyan érveket, amely szerint az euró további leértékelődése már nem indokolt. Az elemzőházak döntő többsége még mindig a dollár további erősödésére, konkrétan paritásig erősödő zöldhasúra számít, mi ezzel az írással óvatosságra szeretnénk inteni olvasóinkat.

A bizonytalanság világaA devizapiaci folyamatok előrejelzése a legbizonytalanabb tevékenységek közé tartozik: relatív árfolyamokkal állunk szemben, ahol a célráfolyamok meghatározása általában lehetetlen feladat. Ráadásul a trendek is sokkal változékonyabbak a részvénypiachoz képest, ahol a hosszú idősorok tanulságai alapján - a gazdasági növekedéshez hasonlóan - exponenciális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés