Előfizetői tartalom

Kínossá vált az erős forint az MNB-nek?

András Bence
Az a furcsának tűnő helyzet állt nemrég elő, hogy a Magyar Nemzeti Bank inflációs céljait kifejezetten hátráltatja a forint elmúlt időszakban mutatott erősödése. Az ugyanis az importárakon keresztül tovább nyomasztja a hazai árszínvonalat, ami még mindenféle szűrést követően is meredek esést mutat éppen. A magyar gazdaságpolitika számára tehát nem kívánatos az erős forint, ez pedig újabb érvet szolgáltat a márciusi kamatcsökkentés megkezdésére. Alábbi cikkünkben az erős árfolyam ezen árnyoldalát mutatjuk be, ami akár egy fontos érv is lehet arra vonatkozóan, hogy további forinterőre nem érdemes számítani.

Már az is baj, ha erősödik?Idén több mint 3 százalékot erősödött a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, ami igen látványos 10 forintos elmozdulást jelent. Bár a hazai közélet már teljesen hozzászokott ahhoz, hogy szinte mindig csak a forint gyengüléséről olvashat, mostanra kissé megváltozott a helyzet. Legalábbis az euróval szemben nézve. De Magyarország az eurózónával...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái