Előfizetői tartalom

Magyarországnak is kijár egy-két pofon ebben a balhéban!

Amióta meredek hozamemelkedés van az eurózónában, gyengül a forintunk és kijutott néhány pofon a magyar kötvényeknek is. Egyelőre nincs dráma, de az eurózónás hozamemelkedésről azt gondoljuk, hogy még nincs vége, mivel ez a piac jelentős tévedésének a korrekciójáról szól. Ebben a stresszhelyzetben pedig észrevehető kapcsolatot látunk a magyar és a német hozamok viselkedése között, ami azt jelenti, hogy akár nálunk is tovább emelkedhet a hozamgörbénk hosszú vége. Mindez, a forintgyengülés kíséretével együttvéve mégsem valószínű, hogy meghátrálásra kényszerítené a Magyar Nemzeti Bankot a kamatok további vágásában.

Ennek még nincs végeTovább folytatódik az eurózónás kötvénypiaci omlás, a hozamok meredek emelkedése nem állt meg. Ahogy korábban részletesen kifejtettük, az történik éppen, hogy az Európai Központi Bank mennyiségi lazításával kapcsolatos túlzott várakozások lufit fújtak a kötvénypiacon. Ez pedig most éppen kipukkad, ugyanis az eurózóna esetében nem indokolt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés