Előfizetői tartalom

Ellentétes erők csapnak össze hamarosan Magyarországon!

Soha nem látott rekord mélységben járnak itthon a rövid hozamok, de szerintünk ennél még izgalmasabb jelenségnek lehetünk hamarosan a szemtanúi. Az látszik, hogy a Magyar Nemzeti Bank a várakozásokon simán túltehet a kamatvágásaival, miközben az önfinanszírozási programja keretében óriási mennyiségű likviditást terel át az állampapírpiacra. Mivel az adósságkezelőnk idén nem igazította ehhez a finanszírozási tervét, ezért arra számíthatnánk, hogy jelentős hozamsüllyedés jön. Csakhogy eközben az eurózónás hozamkörnyezet vad hullámok közepette emelkedik, míg az amerikai Fed az egyre egészségesebb munkapiacát látva, szeptemberben kamatot emelhet. Ezek fényében szerintünk az elkövetkező hónapok óriási izgalmakat tartogatnak a magyar állampapírpiacon.

Ki mozgatja a szálakat?Három, egymástól eltérő, de igen erőteljes hatást azonosíthatunk ma a magyar állampapírpiacon, amik végső eredőjét rendkívül nehéz meghatározni. Az első a Magyar Nemzeti Bank márciustól újraindult kamatcsökkentési ciklusából ered, ami tiszta elméleti környezetben a hozamgörbénk lefelé tolódását hozná el, a gyakorlatban azonban leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés