Előfizetői tartalom

Ez egy új trend, ami majd megmenti a magyar piacot?

Weinhardt Attila
Az utóbbi három hétben figyelemre méltó volumenben, összesen 915 millió dollárral nőtt a helyi devizában denominált feltörekvő piaci kötvényalapokba megvalósult tőkebeáramlás, de a kínai gazdasági lassulásból és a Fed közelgő kamatemeléséből fakadó kockázatok miatt erősen kérdéses, hogy ez egy új trend kezdete lenne, ami majd stabilizálja a feltörekvő piacokat - fogalmazzák meg álláspontjukat a friss EPFR tőkeáramlási adatok kapcsán az UniCredit londoni elemzői. Részben emiatt, részben pedig a magyar kötvénypiacon egyébként is végbemenő jelentős változások miatt az is leszűrhető a véleményükből, hogy szerintük a magyar állampapírpiac sérülékenységi kockázatai fennmaradnak. Korlátozottan hisznek ugyanis például abban, hogy az MNB eszközei képesek lesznek erőteljesen rávenni a magyar bankokat a hosszabb futamidejű állampapírok vásárlására.

Az Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) heti feltörekvő kötvénypiaci tőkeáramlási jelentésének friss, múlt szerdától most szerdáig tartó összesített adatai szerint nettó 376 millió dollárnyi tőkebeáramlás következett be a helyi devizában denominált kötvényalapokba. Ez azt jelenti, hogy három hét alatt összesen 915 millió dolláros volt a beáramlás ebbe az alapfajtába...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái