Előfizetői tartalom

Már most felfordulást okoztak Matolcsyék - A java még hátravan?

Fontos változásokat indított el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) önfinanszírozási programja tavaly nyáron, melynek nem titkolt célja, hogy a hazai bankokat az állampapírok felé terelje. Az első lépcsőfok több mint egy éve lépett életbe, a másodikat pedig idén júniusban jelentették be, és októbertől hozhat további mozgást a kötvénypiacon. Utóbbi lépés hatásairól egyelőre kevés elérhető információ van, a befektetők pedig csak találgatnak, hogy pontosan mit okoz majd a lépés a piacon.

Minden eszközt bevet a jegybankTavaly áprilisban robbant be a kötvénypiacra az MNB azzal, hogy bejelentette: önfinanszírozási programot indít. Azóta a programot ki is terjesztették, a főbb lépéseket illetően jelenleg így áll a helyzet: 2014. április 24-én az MNB bejelentette , hogy a kéthetes jegybanki kötvényt hasonló futamidejű betétté alakítja, ezzel 600-1000 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés