Előfizetői tartalom

Hová tűnt hirtelen 330 milliárd forint Magyarországról?

Másfél hete indult el az MNB önfinanszírozási programjának következő lépcsője, mellyel kapcsolatban az első tapasztalatokat már le lehet vonni. Ha összesítjük a számokat, akkor elsőre 330 milliárd forint "lóg a levegőben", azonban jobban megnézve a rendszert annak sorsára is lehet következtetni. Az első mérleg alapján nem rohanták meg a bankok az állampapírpiacot, de van még szufla bennük, hiszen egyre intenzívebben vásárolják a kötvényeket.

Összesen már több mint 1700 milliárd forint mozdult megMár júniusban bejelentette eszköztárának megváltoztatását az MNB, azonban a módosítások csak szeptember 23-tól léptek életbe. A bankok már a megelőző időszakban "hallgattak a szép szóra", és likvid eszközeik egy részét - az MNB céljának megfelelően - elkezdték a kötvénypiacra irányítani a pénzügyi rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés