Előfizetői tartalom

Kötéltánc vár Magyarországra jövőre

Komoly kihívás elé néz jövőre Magyarország, hiszen az év elején fel kellene pörgetni a kötvényeladásokat ahhoz, hogy teljesüljenek az adóssággal kapcsolatos célok. Mindezt úgy kell megtenni, hogy az idei év végére le kellene apasztani a pénzügyi tartalékokat, hogy teljesülhessen a csökkenő adósságráta. Elemzők szerint a kettőt együtt nehéz lesz összehozni, az adósságkezelő azonban még mindig bízik abban, hogy sikerülhet.

Célok közötti feszültségAz adósságkezelésnek két fő célja volt az elmúlt években, és most is ezek a fő prioritások: A GDP-arányos adósságráta csökkentése évről évre Az adósságon belül a devizaarány mérséklése úgy, hogy a devizában lejáró adósságot forintból újítják meg. Ezek sikeresnek látszanak, hiszen az adósságráta immár szervesen is enyhén csökkenő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés