Előfizetői tartalom

Megmentették Magyarországot, most csomagolnak és viszik a pénzüket

Jelentősen csökkent a harmadik negyedévben a Franklin Templeton magyar állampapír-kitettsége, ami két fő okra vezethető vissza: voltak lejáratok, illetve adott is el papírokat az amerikai alapkezelő. Néhány alap friss adatai még hiányoznak, de az általunk most vizsgált tizennégy luxemburgi és amerikai alap magyar kötvényállományának aktuális értéke 7,5 milliárd dollárról 6,1 milliárdra esett vissza. Vagyis a jelek szerint egyre erősebben folytatódik az a kivonulási folyamat, amit már az elmúlt negyedévekben is láthattunk, mely szerint a Templeton szép lassan elkezdett kivonulni Magyarországról. És egyben a harmadik negyedéves adatok megcáfolták azt a vélekedést, mely szerint addig nem vonul ki a Templeton, amíg nem járnak le a magyar papírok a cég kezében.

Milyen alapokat vizsgálunk?Néhány korábban vizsgált Templeton-alap esetében még hiányoznak a harmadik negyedéves portfóliójelentések (korábban is volt példa arra, hogy bizonyos alapokra néhány napot várni kellett), azonban az eddig publikált jelentések lefedik az általunk korábban vizsgált alapok többségét, ezért már le lehet vonni bizonyos következtetéseket. Ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés