Előfizetői tartalom

Nagyot változott a világ - Jöhet a gyenge forint?

Az utóbbi időben az MNB többször jelezte, hogy további monetáris lazítással készül, azonban azt nem feltétlenül a kamaton keresztül hajtaná végre. Szó esett már néhány nem konvencionális eszközről, azonban az árfolyammal kapcsolatban továbbra sem foglal állást a jegybank. Pedig a mozgásterünk ebből a szempontból jelentősen nőtt az utóbbi években, vagyis ma már egy forintgyengülés sokkal kevésbé fájna Magyarországnak, mint korábban, ráadásul az MNB valószínűleg inflációs szempontból sem ellenkezne, ha gyenge lenne a magyar deviza. Az elemzői vélekedésben is egyre hangsúlyosabban jelenik meg, hogy gyengébb forintra lehet számítani.

A jegybank nagyon erősen gondolkozik azon, hogy enyhítést hajtson végre a monetáris kondíciókban, viszont az alapkamat nem változik - mondta Nagy Márton, az MNB alelnöke a múlt héten egy szűk körű háttérbeszélgetésen. A hét elején már sorra vettük, milyen eszközei lehetnek még a jegybanknak, ha valóban tovább akar lazítani:Kapcsolódó cikkünk2015.11.09Még csak most indul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés