Deviza

Nem ijedt meg a forint az MNB-től

Portfolio
Tizenötéves mélyponton a dollárral szemben a magyar deviza. Az MNB forintárfolyammal kapcsolatos megjegyzésére egyelőre nem reagált drasztikus kilengéssel a forint.

Stabil maradt a forint

Az MNB igazgatójának árfolyamcélt sejtető (alábbi) megjegyzésére nem reagált érdemben a forint, valamivel 312 forint felett kereskednek továbbra is egy euróval.


Minden eddiginél durvább prognózis jött a dollárra

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai és az euróövezeti monetáris politika várhatóan történelmi léptékűvé szélesedő széttartása miatt az 1:1-es árfolyamparitás alá gyengülhet az euró a dollárral szemben. Tovább a cikkhez

Erős üzenetet küldött az MNB a forintról

A decemberi ülésen a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa "finomhangolhatja" monetáris politikai eszköztárát - mondta Virág Barnabás, a jegybank ügyvezetője szerdán a Reuters kérdésére. A szakember szerint a lefelé mutató inflációs és növekedési kilátások mozgásteret biztosítanak a további lazításra. Tovább a cikkhez

Legalább a dollár szárnyalása megállt

Nem tér magához a forint és az euró, de legalább a jelek szerint megállt a dollár erősödése. A forint most 312,17-nél jár az euróval szemben, a dollár ellenében viszont továbbra is csúcsközelben, 295 felett jár a magyar deviza, vagyis belátható közelségbe került a 300-as dollárárfolyam. Az euró-dollár ezzel párhuzamosan 1,058-ig esett.


325 vagy 295 lesz jövőre az euró?

Rég voltak annyira megosztottak az elemzők a forint kilátásait illetően, mint most, ami elsősorban a jegybank lehetséges szerepének köszönhető. Senki sem tudja ugyanis, hogy mit akar az MNB, illetve mennyire gondolja komolyan a forint esetleges gyengítését, emiatt a jövő év végére vonatkozó célárfolyamok 295 és 325 között szóródnak az euró-forint árfolyamot illetően. Tovább a cikkhez

Megállíthatatlan a dollár

Semmi nem tud gátat szabni az amerikai deviza mai erősödésének, már 1,0585-nél jár a keresztárfolyam, ami 0,6 százalékos dollárerősödést jelent tegnaphoz képest, a mai csúcshoz viszonyítva pedig majdnem egy százalékos elmozdulás.


A dollár benézett 1,06 alá

Közben a dollár erősödése megint 1,06-nál torpant meg, de pillanatokra benézett ez alá is az árfolyam, 1,05977-nél volt a mai mélypontja.


Itt az új mélypont

Már 294,35-nél jár a dollár-forint árfolyam, amire 15 éve nem volt példa. Közben az euró-dollár 1,0601-ig esett, vagyis a dollár erősödése okozta a forint új mélypontját.


Közeleg a 15 éves forintmélypont

Az utóbbi percek dollárerősödése után érdemes egy pillantást vetni a dollár-forint árfolyamra: a mostani 294 feletti jegyzés megint vészesen közelíti a hétfői 294,2-es 15 éves csúcsot. Közben a dollár 1,0613-nál jár az euróval szemben, ott az 1,06 lesz komolyabb lélektanilag fontos szint.


Újabb fegyvereket élesítenek Frankfurtban

Az Európai Központi Bank (EKB) mérlegeli a kétsebességes negatív betéti kamat bevezetését és az eszközvásárlási program kiterjesztését - értesült a Reuters a jövő heti kulcsfontosságú ülés előkészületeivel kapcsolatban. A hírekre az euró azonnal gyengülni kezdett a dollárral szemben. Tovább a cikkhez

Húztak egyet a dolláron

Reggel még arról számolhattunk be, hogy az euró erősödik a dollárral szemben, azonban mostanra fordult a hangulat. Az euró-dollár jegyzés 1,0647-ig esett, amivel néhány perc alatt 0,2 százalékos gyengülést dolgozott le az amerikai deviza.


Eközben a forint 312,25-nél jár az euróval szemben, míg a dollár-forint jegyzés 293,4 környékére emelkedett.


Nem tud szabadulni a 312-es szinttől a forint

Szerda reggel 312,1-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. A dollár 292,57-nél járt, míg a svájci frank 288,05 forintba került. Vagyis a dollárral szemben továbbra is a lélektanilag fontosnak számító 290-es szint felett jár a forint, nem tud érdemben eltávolodni a hétfőn látott 294,20-as csúcstól.Nem tud szabadulni a 312-es szinttől a forint

Ennek oka azonban elsősorban a dollár utóbbi hetekben mutatott ereje, elsősorban a közelgő kamatemelési várakozások miatt 1,06 alá is benézett az euró-dollár árfolyam a hét elején. Most 1,066-nál jár a jegyzés, ami 0,2 százalékkal magasabb a kedd estinél. A következő napokban továbbra is a monetáris politikával kapcsolatos várakozások mozgathatják az árfolyamot, igazán komoly impulzusok a jövő héten várhatók, hiszen csütörtökön az EKB tart kamatdöntő ülést, pénteken pedig a novemberi munkaerőpiaci statisztika érkezik a tengerentúlról.Nem tud szabadulni a 312-es szinttől a forint

Egyelőre a magyar deviza régiós versenytársai sem mutatnak érdemi elmozdulást, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással indította a napot. A kockázatosabb feltörekvő piaci devizák közül a török líra, az orosz rubel és a dél-afrikai rand is enyhe visszaeséssel kezdett.

Ma is elsősorban Amerikából érkeznek a fontos hírek, délután a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományára, illetve a fogyasztási kiadások árindexére lesz érdemes figyelni, melyek szintén hatással lehetnek a kamatemelési várakozásokra, így elsősorban az euró-dollár árfolyamban hozhatnak mozgást.

A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint191231