Előfizetői tartalom

Csúnyán kilóg Magyarország a régióból

Portfolio
A mögöttünk hagyott héten újra masszív tőkekivonást szenvedtek el a feltörekvő piaci államkötvényekre szakosodott befektetési alapok, így az utóbbi 6 hétben már közel 6 milliárd dolláros tőkekivonásról beszélhetünk - derül ki az EPFR adataiból. Ebből a trendből a magyar piac bizonyára érdemben kiveszi a részét, hiszen a legfrissebb adatok szerint már csak alig több mint 3900 milliárd forintot tett ki a külföldi befektetők forintalapú állampapír állománya. Ez új közel 4 éves mélypont, ha pedig az idén április eleji lokális csúcsot nézzük, akkor már csaknem 1200 milliárdos tőkekivonásról beszélhetünk. Ezzel Magyarország látványosan kilóg a régiós mezőnyből is, igaz a magyar jegybank önfinanszírozási programja ennek a tőkekivonásnak az erős ellensúlyát teremtette meg, sőt lényegében ezt a kivonulást éri el, de mindez egyelőre láthatóan nem okoz komolyabb piaci zavarokat.

A mögöttünk hagyott héten (pontosabban szerdától-szerdáig) újabb nettó 913 millió dolláros nettó tőkekivonást szenvedtek el a feltörekvő piaci államkötvény befektetésekre szakosodott befektetési alapok, így az utóbbi hat hétben már 5,8 milliárd dolláros, év elejéhez képest pedig 21,2 milliárd dolláros tőkekivonásról beszélhetünk. Az utolsó héten újra a helyi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái