Előfizetői tartalom

Kontárok vagy zsenik játszottak a befektetők idegeivel tegnap este?

Sokakat meglepett a Fed első kamatemelése után az, hogy a dollár nem tudott jelentősen erősödni, de az utóbbi napokban szinte borítékolható volt, hogy nem fog azonnal elindulni a szárnyalás. Valószínűleg már a jegybanki döntéshozók kommunikációja is azt szolgálta, hogy tompítsák a piac majdani volatilitását, és elmondható, hogy eddig jól vizsgáztak Yellenék.

Hónapok óta az volt a legnagyobb kérdés, hogyan tudnak a tengerentúlon a normalizálódás útjára lépni azok után, hogy hét évig gyakorlatilag nulla volt a kamat. Az biztos volt, hogy előbb-utóbb el kell kezdeni emelni. Az első kamatemeléssel jól vizsgázott a Fed, és ez nem csak a szerda este történtek miatt van így, már hetekkel ezelőtt kezdődött a felkészülés. Lássuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés