Előfizetői tartalom

Teljesült Matolcsyék terve, de még nagyobbat álmodhatnak

Sikerült az év végére 1000 milliárd forint alá csökkenteni a jegybanki kéthetes betét állományát, vagyis teljesült a Magyar Nemzeti Bank (MNB) terve, azonban a felszabaduló likviditás nagyobb része nem az állampapírpiacra, hanem az új három hónapos jegybanki eszközbe folyt be. A program így is sikeres volt, hiszen több százmilliárdnyi keresletet sikerült az állampapírok felé terelni, a következő nagy feladat pedig az lehet, hogy a három hónapos eszközből is az állampapírok felé tereljék a bankokat.

Így sikerült összehozni a nagy céltHárom hónap alatt 4512,5 milliárd forintról 958,1 milliárdra csökkent a jegybank kéthetes betétállománya, vagyis teljesült az MNB terve, hiszen a jegybank az év végére 1000 milliárd alá csökkentette az állományt. Először úgy nézett ki, hogy ennél lényegesen gyorsabban teljesülhet a terv, végül a jegybanki statisztika szerint december...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés