Előfizetői tartalom

Láthatatlan pajzs védi a forintot - De meddig?

Meglepően jól teljesített eddig a forint az év elején, a feltörekvő piaci devizák között alig volt olyan, mely lepipálta, és a régióban is kimagasló volt a teljesítménye. Az elemzők véleménye továbbra is megoszlik arról, meddig tarthat ez a "kegyelmi állapot", a tavalyi év második feléhez hasonlóan 295 és 325 között vannak a célárfolyamok annak függvényében, hogy az adott szakember éppen a forint mellett vagy ellen ható tényezőket érzi-e erősebbnek.

Eddig az év egyik legjobban teljesítő devizája a forint a feltörekvő piacon, az euróval és a dollárral szemben is enyhe erősödéssel kezdte a magyar fizetőeszköz 2016-ot. Régiós összehasonlításban kimagasló a forint teljesítménye, hiszen az euróval szemben fél százalékkal erősödött csütörtök délutánig, miközben a lengyel zloty majdnem öt százalékkal gyengült már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés