Előfizetői tartalom

Több milliárd dollár rohanhatna Magyarországra, de nem fog

Régóta beszédtéma Magyarország közelgő felminősítése a hitelminősítőknél, március elején indulnak az idei tervezett felülvizsgálatok, így több mint négy év után megint lehet esélyünk kikerülni a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriából. Egy ilyen lépés akár több százmilliárd forintnyi tőkét is megmozgathatna a magyar piac felé, hiszen még mindig vannak olyan nemzetközi befektetők, akik csak befektetésre ajánlott értékpapírokat vásárolhatnak. Ők azonban hagyományosan konzervatív befektetők, Magyarország híre pedig továbbra sem a legjobb a nemzetközi piacokon, így valószínűleg csak átmeneti pozitív hatása lenne annak, ha végre felminősítenének.

Hamarosan megint jönnek vizsgálódniMárcius elején megkezdődnek a 2016-os hitelminősítői felülvizsgálatok, először a Moody's, majd két héttel később a Standard & Poor's teszi közzé a Magyarországgal kapcsolatos ítéletét. Jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél egy fokozattal állunk a befektetésre ajánlott kategória alatt, a Fitch és a Moody's esetében pozitív,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés