Előfizetői tartalom

Több milliárd dollár rohanhatna Magyarországra, de nem fog

Beke Károly
Régóta beszédtéma Magyarország közelgő felminősítése a hitelminősítőknél, március elején indulnak az idei tervezett felülvizsgálatok, így több mint négy év után megint lehet esélyünk kikerülni a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriából. Egy ilyen lépés akár több százmilliárd forintnyi tőkét is megmozgathatna a magyar piac felé, hiszen még mindig vannak olyan nemzetközi befektetők, akik csak befektetésre ajánlott értékpapírokat vásárolhatnak. Ők azonban hagyományosan konzervatív befektetők, Magyarország híre pedig továbbra sem a legjobb a nemzetközi piacokon, így valószínűleg csak átmeneti pozitív hatása lenne annak, ha végre felminősítenének.

Hamarosan megint jönnek vizsgálódniMárcius elején megkezdődnek a 2016-os hitelminősítői felülvizsgálatok, először a Moody's, majd két héttel később a Standard & Poor's teszi közzé a Magyarországgal kapcsolatos ítéletét. Jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél egy fokozattal állunk a befektetésre ajánlott kategória alatt, a Fitch és a Moody's esetében pozitív,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái