Előfizetői tartalom

Itt érhet véget a forint szárnyalása

Portfolio
Tavaly nyár óta sokadszor próbálkozik a 310-es szint letörésével az euró-forint árfolyam, eddig azonban rendre kudarcba fulladtak ezek a próbálkozások. Most ismét a kulcsszint körül jár az árfolyam, ezért érdemes ismét egy pillantást vetni a technikai képre és a fundamentumokra. Első ránézésre úgy tűnik, hogy a tartósan 310 alatti árfolyamnak komoly korlátai vannak, ráadásul a jegybank sem biztos, hogy sokáig nézné tétlenül a túl erős forintot.

Hétfőn ismét 309-ig erősödött a forint az euróval szemben, ezért érdemes egy pillantást vetni az euró-forint kilátásokra. Tavaly nyár óta többször próbált tartósan 310 alatt maradni a magyar deviza, augusztusban egészen 307-ig esett az euróárfolyam, azonban onnan is hamar visszapattant. Tartósabban 2015 májusa óta nem sikerült 310 alatt maradni, akkor rövid idő alatt 295-től...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés